Bestyrelsens beretning og arbejdsplan 2018-2019


Beretning 2017

Kurser & seminarer

I 2017 har LFF afholdt et januar-kursus og et sommer-seminar, og har således fulgt den praksis, som har fungeret rigtig godt gennem de senere år.

Under titlen Hotspot – Samtidsdokumentation af den uforudsigelige verden, satte LFF-kursuset den 25. januar i Odense spørgsmålet til debat: Hvad gør arkiver, biblioteker og museer, når voldsomme, overraskende eller glædelige begivenheder, pludselig sker?

Det udviklede sig til en spændende og væsentlig debat med inddragelse af mange dygtige og kyndige kolleger, som gav gode bud ud fra konkrete projekter på, hvordan arkiver, biblioteker og museer griber den enorme opgave an.

Til sommerseminaret i Lyngby handlede det om Ophavsret, Tilgængeliggørelse og Formidling, set i forhold til ABM licensaftalen med Copydan Billeder. Her fik deltagerne mulighed for at vidensdele om praksisser og blev præsenteret for licensaftalen, fair use-principper og de grundlæggende træk ved ophavsretten, og den brug vi dagligt gør af lovkomplekset i Arkiver, Biblioteker og Museer.

Folkemøde

Bestyrelsen har også i løbet af 2017 sonderet muligheden for at deltage i Folkemødet på Bornholm juni 2018. Der tænkes her konkret på muligheden for et samarbejde om et arrangement i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening. Baggrunden er, at der på Folkemødet allerede tages temaer op som er helt på linje med de temaer, der tages op i LFF, for eksempel copyright, retten til eget billede, delingspraksisser og konsekvenser – som det vil være givtigt at give et foto og film fokus.

Nordisk samarbejde

LFF har fortsat det nordiske samarbejde med løbende dialog med vores nordiske partnere med spredning af information om seminarer og andet. Ligesom LFF spreder nyheder om relevante nordiske kurser til sine medlemmer. For tiden er LFF’s dialogpartnere i Norden: Preuss Museum i Norge, Finlands Fotografiske Museum, Nordiska Museet i Stockholm og Nationalmuseet i Island. Stockholms Läns Museum og det nævnte svenske projekt, Living Archives, har vi løbende kontakt til.

LFF har i de senere år fulgt ophavsret forhandlingerne med Copydan og haft fingeren på pulsen i forhold til ny forhandlinger med genbrug af film til udgivelse som video on demand på nettet med fx Nordisk Film.  Bestyrelsen ser foreningens rolle som rådgivende og informerende i disse sager – og som evt. baggrund for afholdelse af nye kurser og seminarer, hvor relaterede problematikker diskuteres.  Sommerseminaret handlede således om den nye aftale med Copydan.

Vi har også stadig fokus på LFF på sociale medier med løbende og hyppige opdateringer med nyheder af relevans for medlemmerne og de, der følger os der. LFF har konti på facebook, flickr og twitter, samt en webblog. Øget fokus har resulteret i flere følgere og har forhåbentlig også lokket flere deltagere til de analoge arrangementer.

Vurderingen er, at det igen har været travlt år i LFF med fin opbakning til foreningens arrangementer.

 

Forslag til arbejdsplan 2018

LFF fortsætter kursus og seminar virksomheden efter det sædvanlige mønster i det kommende år. Bestyrelsen arbejder ud fra et årshjul, så det bliver nemmere at fordele arbejdet i bestyrelsen og inddrage nye bestyrelsesmedlemmer i arbejdet.

Temaet for årets sommerseminar er endnu ikke fastlagt, men vi planlægger, at afholde det 6. juni på Lyngby Stadsbibliotek.

LFF har en god økonomi og ressourcerne skal bruges ift. foreningens formål.  Derfor vil bestyrelsen også fremover løbende drøfte muligheder for at bruge økonomiske ressourcer på at initiere nye aktiviteter og projekter. Bestyrelsen har endnu ikke lagt sig fast på initiativernes karakter, men vil afsøge muligheden for evt. deltagelse ved Folkemødet på Bornholm eller Kulturmødet på Mors.

LFF fortsætter og udbygger samarbejdet med nordisk foto og film parter, og mulighederne er åbne for, at et kommende projekt kunne få en nordisk toning – og gerne også med en bredere international drejning.  Ligeledes vil den nye bestyrelse arbejde videre med en evt. deltagelse i eller støtte til arrangementer ved Folkemødet eller andre lignende arrangementer, hvis der er tid, ressourcer og opbakning til det.

 

Mette Henriksen
Formand for LFF

Advertisement

Om madeleineschlawitz

Collection Manager / Stills and Posters Archivist
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s