Om foreningen

Landsforeningen er en sammenslutning af arkiver, biblioteker, museer og andre offentlige institutioner, der har større eller mindre billed- og filmsamlinger; samt ansvar for formidling og bevaring af disse.

Landsforeningen formål er:

– At fremme interessen for bevaring af foto og film og for disses historiske, kulturhistoriske og kunstneriske værdier

– At fremme indsamlingen af fotografier og film til offentlige samlinger.

– at fremme oprettelsen af en fælles national billeddatabase.

– At fremme samarbejdet mellem disse institutioner.

Medlemskab af foreningen koster 350 kr. og kan tegnes ved henvendelse til en af bestyrelsens medlemmer.

Indsamling af fotografisk materiale har fået nye punkter på dagsordenen efter at billig digital teknik ikke blot muliggør et uanet antal optagelser, men også lynhurtig og smertefri kassation. Hvem skal afgøre, hvad der skal bevares og hvordan?

Ophavsret i en digital tidsalder rejser nye perspektiver omkring formidling og brug af fotos og film. Ophavsmændenes rettigheder skal tilgodeses lige så vel som ønsket om formidling til forskning og offentligheden.

Forskningen i bevaringen af digitale medier er intens, men vi ved, at digitale medier er skrøbelige og at data hurtigt forsvinder. Vi ved også, at teknikken til afspilning ændrer sig foruroligende hurtigt og at løbende overspilning er nødvendig. Måske er det største problem fremtidige afspilningsmuligheder for nutidige digitalt optagne og lagrede fotos og film.

Der er et behov for indsamling af viden om billed- og filmsamlinger nationalt og for at undersøge mulighederne for at udvikle en national billeddatabase for at fremme viden om denne del af den nationale og lokale kulturarv.

Landsforeningen til bevaring af Foto og Film
CVR: 27149766

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s