Bestyrelsens beretning for 2016


Bemærk venligst: Denne beretning dækker kun et halvt år omhandlende perioden juni 2016 og året ud. Det skyldes, at foreningen på sidste generalforsamling den 2. juni besluttede fremover at flytte generalforsamlingen fra juni til januar.

 

lff-jan-2016-gf

Formanden afgiver beretning ved LFFs Genreralforsamling 25. januar. Foto:Kitt Boding-Jensen

I perioden har vi 2. juni på Gentofte Hovedbibliotek afholdt seminaret: ‘Troublesome Pictures Representing the Colonial Past’. Den ydre anledning var det fokus, der er på det koloniale ved 100 året for afgivelsen af De Vestindiske Øer til USA i 2017. For første gang afholdt vi et engelsksproget seminar, og tog samtidig streamingteknologi i brug ved at live-streame fra seminaret. Det fungerede rigtig godt.

Bestyrelsen har også i løbet af 2016 sonderet muligheden for at deltage i Folkemødet på Bornholm juni 2017. Der tænkes her konkret på muligheden for et samarbejde om et arrangement med Danmarks Biblioteksforening. Baggrunden er, at der på Folkemødet allerede tages temaer op som er helt på linje med de temaer, der arbejdes med og diskuteres i LFF, for eksempel copyright, retten til eget billede, delingsprakisser og konsekvenser – som det vil være givtigt at give et konkret foto og film fokus.

LFF har fortsat det nordiske samarbejde med løbende dialog med vores nordiske partnere med spredning af information om seminarer og andet. Ligesom LFF spreder nyheder om relevante nordiske kurser til sine medlemmer. For tiden er LFFs dialogpartnere i Norden: Preuss Museum i Norge, Finlands Fotografiske Museum, Nordiska Museet i Stockholm og Nationalmuseet i Island. Stockholms Läns Museum og det nævnte svenske projekt, Living Archives, har vi løbende kontakt til. Med ønsket om at styrke samarbejdet over Øresund var bestyrelsen på besøg på Malmø Stadsarkiv og Malmø Museum den 23. august, hvor vi også afholdt bestyrelsesmøde.

LFF har igen i år fulgt ophavsretsforhandlingerne med Copydan og haft fingeren på pulsen i forhold til ny forhandlinger med genbrug af film til udgivelse som video on demand på nettet med fx Nordisk Film.  Bestyrelsen ser foreningens rolle som rådgivende og informerende i disse sager – og som evt. baggrund for afholdelse af nye kurser og seminarer, hvor relaterede problematikker diskuteres.  Aftalen med Copydan er i øvrigt nu på plads.

LFF på sociale medier har haft lidt udvidede aktivitet med løbende og hyppige opdateringer med nyheder af relevans for medlemmerne og de, der følger os der. Vi har konti på facebook, flickr og twitter, samt nærværende blog. Det øgede fokus har givet os lidt flere følgere og forhåbentlig også lokket flere deltagere til de analoge arrangementer.

Samlet er vurderingen, at det har været travlt år i LFF med fin opbakning til foreningens arrangementer. Det er dog vigtigt, at vores aktiviteter koordineres, så de ikke ligger samtidig med arrangementer med lignende udbydere/ andre foreninger og netværk.

Advertisement

Om madeleineschlawitz

Collection Manager / Stills and Posters Archivist
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s