#collecting social photography. Feedback efterlyses :)


 

DS2012-01007_representation_1316_original

På LFFs januar kursus kan du også høre en præsentation af det nordiske projekt: Digital indsamling fra fotografisk perspektiv:  #collecting social photography. Og vi har brug for at høre fra dig.

Elisabeth Boogh (S), Kajsa Hartig (S), Anni Wallenius (F) og Bente Jensen (DK) fortæller om baggrunden for projektet og hvorfor det er vigtigt at undersøge og udvikle nye metoder til indsamle billeder på museer og arkiver, hvis institutionerne ikke skal gå glip af vigtig information til både forskning og dokumentation. Kernen er, at foto som kommunikation og foto som minder og historie er en ”melting pot”, som erstatter information, museer og arkiver har været vant til at bevare som fx breve og dagbøger. Hvad gør vi? indsamler fra sociale medier, gemme private personer og institutioners Snapchat, Instagram og Facebook konti? Hvordan udvælger vi i de enorme mængder af fotografier? De fire har ikke det endelig svar, men fremlægger nogle ideer til projekter, der kan give os mere viden.  Aalborg Stadsarkiv, Finlands Fotomuseum, Nordiska Museet i Sverige og Stockholm Läns Museum deltager i projektet og de vil meget gerne have feed back fra deltagerne i kurset. Vi ses i Odense!

Advertisement

Om madeleineschlawitz

Collection Manager / Stills and Posters Archivist
Dette indlæg blev udgivet i digitalisering, fotografi, indsamling, indsamling, kursus, Landsforeningen, tilgængeliggørelse og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s