COPYRIGHTFORHOLD


Museerne oplever i stigende grad problemer med copyright og rettigheder generelt. Emnet har før været behandlet i ODM’s nyhedsbreve, og senest blev kulturminister Marianne Jelved, i forbindelse med ODM’s generalforsamling i Vartov, gjort opmærksom på problematikken når copyrightforhold og rettigheder står i vejen for ikke- kommerciel formidling af kulturarven. ODM har gennem en længere periode ønsket at Kulturstyrelsen påtog sig rollen som forhandler og udreder – og til fælles gavn for museerne. Det er derfor lidt af en milepæl at kunne meddele, at der nu fra Kulturstyrelsen er givet tilsagn om at ville forestå opgaven på de statsanerkendte og statslige museers vegne. Kulturstyrelsen har understreget, at nok vil man forhandle og lægge ekspertise til opgaven, men at man arbejder på vegne af museerne. Fra ODM’s side er det tilsvarende blevet betonet, at vi alene ønsker, at der forhandles en løsning med respektive rettighedshavere, der fastholder og ekspliciterer, at det er museerne, der individuelt efterfølgende kan tilmelde sig en evt. ordning, der gør det lettere at begå sig på dette komplekse område. Læs ODM’s brev til ODM’s Kulturstyrelsen.

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s