LFF – bestyrelsessberetning for året 2011/2012


Året 2011/2012 i LFF har været præget af, at bestyrelsesmedlemmerne har haft travlt i egne institutioner, så vi har ikke haft optimale betingelser for at udvikle på de ideer til nye tiltag, som vi annoncerede i sommeren 2011. Tværtimod har vi set os nødsagede til at skære lidt ned på aktivitetsniveauet.I årets løb har vi dog fået implementeret ny forretningsgange i bestyrelsen, som gerne skulle effektivisere arbejdet, således at vi stadig kan opretholde den høje faglige kvalitet, selv i en tid med stor ressourceknaphed.

LFF har afholdt særdeles interessante og velbesøgte seminarer, bl.a. i Odense i januar, som vi har fået megen ros for af deltagerne. Og seminaret nu her i juni har ligeledes genereret dialog og gode netværksmuligheder. Disse elementer er det, LFF skal arbejde for at øge og højne.

Samtidig har bestyrelsen en vigtig opgave i at følge og forene de forskellige positioner, tiltag og vores deltagelse i seminarer, møder og andet, som styrker LFFs viden og samtidig vores position som en stemme i debatterne, der særlig vedrører vores områder i ABM-institutionerne. Af særlige sager kan nævnes ACTA-debatten, diverse ophavsretlige forhandlinger og øvrige udfordringer af lignende karakter.

Vi har arbejdet en del med bestyrelsessammensætningen og har en meget velfungerende og aktiv bestyrelse, som gerne ser at vi er endnu mere aktive som en distinkt stemme i samfundsdebatten omkring de for os relevante emner.

Konkrete sager og den generelle debat omkring brug af ABM-institutionernes samlinger er blusset op og vi deltager både i forvaltningen af konkrete sager via vores respektive institutioner og samtidig forsøger vi at være en stemme i debatten, der maner til besindighed og forhandling mellem dels arkiverne, bibliotekerne og museerne og dels rettighedshaverne og borgerne/brugerne.

LFF forsøger ligeledes at følge den digitale udvikling nøje – ikke mindst fordi samtlige medlemsinstitutioner er en del af denne. Vi har tilbudt og vil fortsat tilbyde rådgivning og hjælp til medlemmer og andre, der finder det udfordrende at forholde sig til de mange tiltag og tilbud på området.

LFF og de individuelle medlemmer af bestyrelsen forsøger så vidt muligt at deltage i de mange relevante møder m.m., der afholdes i løber af året.  Vi har knyttet ny kontakter og vi påtænker pt. at etablere en ny nordisk samarbejdsgruppe, der skal dele erfaringer, udfordringer og viden med hinanden på tværs af faglige kompetencer og landegrænser. 

2012-05-31/Madeleine Schlawitz

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s