Arbejdsplan 2011-2012


Arbejdsplan 2011-2012

Medlemskommunikation
Bestyrelsen vil opprioritere at informere om foreningens aktiviteter og tilbud på foreningens web site http://fotoogfilm.org
Samtidig fortsættes arbejdet i fællesnordisk regi og formandskabet vil herfra formidle information om relevante initiativer og udgivelser. Vi vil ligeledes på dette område opprioritere samarbejdet om projekter med partnere uden for Danmark.

LFF skal i stigende grad benytte de relevante sociale medier som fx Facebook, slideshare og Flickr, der tiltrækker en bred skare af interesserede og ikke blot fra relevante ABM-institutioner. Vi vil i løbet af året arbejde på at udforske og afprøve forskellige modeller til mere relevant brug af ovennævnte medier.

Seminar- og mødeaktivitet
I 2011-2012 vil vi afholde min. 2 seminarer/kurser med forskelligartet indhold. Pt. arbejder vi med et seminar i januar omkring CC – Creative Commons:

http://wiki.creativecommons.org/Denmark

altså licensering; samt øvrige relevante forretningsmodeller til formidling af ABM-institutionernes samlinger.
Af andre mulige tiltag kan nævnes fyraftensmøde i efteråret om et foto og filmrelevant emne. Mere information om det på sitet efter sommerferien.

 Bestyrelsen vil fortsat arbejde videre med seminar/kursus formen og dermed være med til at skabe en platform, hvor institutionerne på tværs af ABM-organisationerne mødes og udvikles og styrke fagligheden omkring emner, der er knyttet til vores samlinger.

Bestyrelsen modtager i forbindelse med vores kursusaktiviteter og i det hele taget meget gerne forslag/ønsker fra medlemmerne omkring relevante emner og tematikker, der optager sindene og ressourcerne rundt omkring. Skriv til sitet eller henvend jer til et bestyrelsesmedlem. Alt input er meget velkomment.

De ophavsretlige problemstillinger
Ophavsret er jo stadigvæk vores mest akutte problemstilling/udfordring. Og den virkelighed påvirker i høj grad institutionernes forhold til både kommercielle partnere og lovgivere i Danmark. Dette felt vil kræve omtanke i omgangen med samlingerne, særlig i webformidlingsøjemed. At feltet er relevant ser vi dagligt i vores arbejde i og med at interessen for vores billede/film-samlinger er støt stigende.

Arbejdsgrupper
• Institutionernes forhold til kommercielle partnere
Arbejdsgruppen har arbejdet på at afklare forholdet de relevante kommercielle og andre partnere og vi ser frem mod en opgave som bl.a. går ud på at genforhandle eksisterende kontrakter samt overvåge rettighedsfeltet generelt..

• Hvidbogsprojekt
Det er ikke lykkedes bestyrelsen at få finansieret hvidbogsprojektet endnu. I årets løb vil arbejdsgruppen forberede projektet og finde midler til det videre afdækningsarbejde.

• Projekt om udarbejdelse af et nordisk opslagsværk i håndtering af fotosamlinger.
Projektet er pt. skrinlagt, imens den nordiske netværksgruppe arbejder på at finde projektets endelige form og søge midler til realisering.

Andet
• LFFs bogværk BEVAR BILLEDET skal oversættes til Islandsk efter forespørgsel fra det islandske fotomuseum. Forfatterne har givet tilladelse.

Advertisement

Om madeleineschlawitz

Collection Manager / Stills and Posters Archivist
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s