Belastede billeder * Call for papers til LFF sommerseminar


sommerseminar_2016Call for papers til LFF sommerseminar på Gentofte Hovedbibliotek, 2. juni 2016:

Tema: Belastede billeder : Danmark som kolonimagt

Når forskerne har skrevet om Danmarks fortid som kolonimagt, har de flittigt benyttet sig at fotografier som illustrationer. Fotografierne er ofte blevet præsenteret som en slags neutrale vinduer til en tid og et sted fjernt fra os. På LFF’s sommerseminar vil vi imidlertid sætte fokus på fotografier og film som kilder i egen ret. Vi vil se på forholdet mellem dem, der er bag kameraet og dem, der er foran, på typiske måder at fremstille koloniherrer og kolonialiserede på og diskutere, hvordan billeder har været med til at forme vores opfattelse af kolonierne, deres befolkninger og historie helt frem til i dag.

I 2017 er det 100-året for Danmarks overdragelse af de vestindiske øer til USA. Der forberedes udstillinger og formidlingsaktiviteter mange steder, og nu bliver der mulighed for at mødes, blive inspireret og udveksle viden og ideer. Vil du præsentere en samling, en udstilling, en bog, en artikel, en problematik, så giv lyd. Det kan være om De Vestindiske Øer eller øvrige tidligere kolonier – og kan omhandle alle slags billeder og film. Vi efterlyser oplæg på 20 minutter på dansk eller engelsk.

Fristen for indsendelse er 8. april. Send forslag til Mette Kia Krabbe Meyer: mkkm@kb.dk.

Billedtekst: Medlemmer fra dansegruppen, The Heritage Dancers, danser mazurka ved en danseopvisning på et marked på Sankt Croix i 1995. (Foto: Anders Christensen, Dansk Folkemindesamling ved Det Kongelige Bibliotek)

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s