Kampen om historien – private aktører og arkiver på Facebook


Erfaringer fra NæstvedArkivernes  samarbejde med private aktører om Facebook-siden ” Gamle Næstved”. Oplæg ved Arkivar Emilie Eskelund Larsen på LFFs kursus 21.1.2016 i Odense. HUSK TILMELDING!LFF4Da NæstvedArkiverne gik ind som medadministrator på Facebook-siden ‘Gamle Næstved’, så var det ikke kun tanken om facebook-siden som et udstillingsvindue for arkivets aktiviteter, der lokkede. Vi troede og håbede på, at det ville give NæstvedArkiverne mulighed for at begynde en større indsamling af de mange skønne fotos, som hver dag bliver delt på Facebook. Vi blev dog mødt med en modstand, vi ikke havde forudset. Vores ønsker og formål ramlede sammen med den selvforståelse og det erindringsfællesskab, der i øvrigt hersker på siden, og det fik afgørende konsekvenser for – og stor indflydelse på vores indsamlingsstrategi.

Lff2

Enter a caption

 

Advertisement

Om madeleineschlawitz

Collection Manager / Stills and Posters Archivist
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s