LFF sommerseminar 15. juni 2015: Selfie – snapshot – snapchat – NU MED OPLÆGSHOLDERE


IMG_8057redredSelfie – snapshot – snapchat
Fotografiet mellem selviscenesættelse, kommunikation og historie

#lff_selfie

Sted: Gentofte Hovedbibliotek, Øregårdssalen kl. 10 – 16
LFFs sommerseminar tager i år temperaturen på spændingen mellem selviscenesættelse, kommunikation, mindet eller historien i hverdagsfotografiet lige nu, hvor ”Selfie” nyligt blev kåret som årets ord og indgår i de flestes aktive ordforråd.

Hvor skal arkiv og museum stille sig i denne udvikling? Såvel som kunst- som kulturhistoriske museer anvender i voksende grad selviscenesættelse gennem foto som formidlingsmetode i udstillingerne, hvor det tidligere ikke var tilladt at fotografere i samlingen. #museumselfie og #archiveshelfie er kampagne hashtags. Endelig er hverdagsfotografi og selvfremstilling fokus i aktuelle udstillinger.

Er det teknologien, der muliggør en voksende selvfremstilling og er fotografering og fotografiet med til at forme livet på en helt ny måde, der skal dokumenteres og indsamles? Eller har spejling, selvfremstilling og kommunikation altid været en del af fotografiet?

Program

10.00-10.30: Indskrivning og kaffe

10.30-10.45: Velkomst og indledning til ”Selfie, Snapshot, og snapchat” seminar ved Bente Jensen, formand for LFF

10.45- 11.30:  #Snaphot, “An exhibition that explores the changing ways  we communicate ved chief curator Anna-Kaisa Rastenberger, The Finnish Museum of Photography   Overvejelser om snapshot og moderne fotografi baseret på udstillingen #Snaphot, der blev vist på det finske fotografi museum i Helsinki i 2014 og fra 18. juni 2015 vises på Fototriennalen i Hamburg http://www.phototriennale.de/
11.30 -12.00: Når museumsgæster fotograferer.  Hvad tager gæsterne billeder af på Nationalmuseet, og hvordan styler de deres fotos? Hvordan indgår selviscenesættelse i formidlingen? ved udviklingskonsulent Charlotte S. H. Jensen, Nationalmuseet, København

12.00-12.45: Frokost og kaffe

12.45 – 13.15: Lifelogging: “Snap a photo every 30 secs – reveal your parallel life” ved Susan Kozel, professor ved School of Art and Culture, Malmö University (The Living Archives Research Project http://livingarchives.mah.se)

13.15 – 45 panel med alle

13.45 – 14.00: strække ben pause

14.00-14.30: SELFIE – FRA SELVPORTRÆT TIL ISCENESÆTTELSE Fænomenet Selfie kan ses som et led i selvportrættets udviklingshistorie og vi må derfor stille spørgsmålet: hvad er det egentlig vi vil med portrætterne af os selv? Hvad er det egentlig der sker, når mennesker overalt på kloden vender linsen mod sig selv? Bør vi være bange? Eller underholdt? ved Jens Friis, Museumsinspektør, Brandts i Odense, der også viser en udstilling lige nu med samme titel.

14.30-15.00: Danmarkshistorier på japansk – purikura (japansk fotobås) leg og selviscenesættelse i udstillingerne ‘Pigen og Parasollen’ og ‘Cosplayer’ ved Martin Petersen, museumsinspektør, Nationalmuseet
15.00  LFF.2*  er blevet 15 år og det skal markeres med ord, lagkage, kaffe og sprudlende vand.

Pris (inkl. frokost, kage og drikkevarer)

Medlemmer: 475,- Ikke-medlemmer: 675,- Studenterpris: 300,-

Bindende tilmelding senest 11. juni  til LFF’s kasserer Niels Løgager Nielsen: nielslog@yahoo.dk. Husk at oplyse navne og evt. EAN nummer. Afbud senest tre dage inden seminariets afholdelse.

Spørgsmål vedr. seminaret: Kontakt Bente Jensen (formand for LFF) bente.jensen@aalborg.dk

*Landsforeningen til bevaring af fotografier og film (LFF) blev genoplivet efter årtiers stilstand i 1999/2000.

Foto: Pige med selfie-stang, Barcelona 2014. (Bente Jensen)

Advertisement
Dette indlæg blev udgivet i Landsforeningen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s